Міжнародний кінофестиваль "Місто Мрії" пройде 05-08 червня

П’ятий Рівненський міжнародний кінофестиваль "Місто Мрії" пройде 05-08 червня 2024 року в Рівному. 

У програмі – показ фільмів українського (10 годин) та закордонного виробництва (10 годин, з українськими субтитрами). Фільми закордонного виробництва залучаються через прямі контакти з державними та мистецькими організаціями з європейських країн. Залучення українських фільмів відбувається через інтернет-ресурси кінофестивалю, взаємодію з Держкіно України, Гільдією сценаристів України та іншими творчими спільнотами.

Номінації конкурсної програми:

  • повнометражні ігрові фільми;
  • короткометражні ігрові фільми;
  • короткометражні документальні фільми (конкурс фільмів на тему екологічної катастрофи, спричиненої війнами, "Поранена Земля").

Відкриття: 05 червня, зал камерної та органної музики. Концерт інструментальної музики у виконанні оркестру Рівненської обласної філармонії — мелодії з найвідоміших світових фільмів, у рамках музичного фестивалю «Рівненські класичні резиденції». Показ короткометражних документальних фільмів «Поранена Земля». Показ фільму — відкриття у рамках конкурсної програми.

Кінопокази у рамках конкурсної програми: 06-07 червня, зал камерної та органної музики.

Круглий стіл за участю режисерів, операторів, акторів та інженерів ІТ і показ фільмів про ШІ в кіноіндустрії: 07 червня, культурний простір «Готичний сад Органного залу» Рівненської обласної філармонії.

Закриття: 08 червня, зал камерної та органної музики. Нагородження переможців кінофестивалю та показ фільму — володаря Гран-прі.

Організатор кінофестивалю: Громадська організація "Рівненська обласна організація Українська асоціація маркетингу".

affiche

Фестиваль фінансується Європейським Союзом у межах проєкту EU4Culture, що реалізується Goethe-Institut у партнерстві з Czech Centers, Danish Cultural Institute та Institut Français у Грузії. 

Партнери: Рівненська обласна філармонія, Київський національний університет театру, кіно і телебачення ім. І.К. Карпенка-Карого.

Про фестиваль

Рівненський міжнародний кінофестиваль "Місто мрії" проводився Громадською організацією "Рівненська обласна організація Українська асоціація маркетингу" у Рівному щороку, у 2016—2019 рр. Партнери та спонсори: Рівненська міська рада, Держкіно України, Український культурний фонд та приватні спонсори. Загалом, заходи кінофестивалю (конкурсні та позаконкурсні кінопокази) відвідали близько 15000 людей. За чотири роки на участь у конкурсних показах було подано понад 1250 фільмів із 60-ти країн світу, а для конкурсного перегляду було відібрано понад 240 фільмів. Володарями Гран-прі стали: 2016 – "Муссе" Джона Хеллберга (Швеція); 2017 – "Війна химер" Анастасії та Марії Старожицьких (Україна); 2018 – "МІФ" Леоніда Кантера та Івана Яснія (Україна); 2019 – The Wind Phone Крістен Гервек (США). Кінофестиваль став комунікаційною платформою для зустрічей і творчих контактів кінематографістів з України та закордону.

Через COVID-19 та військову агресію Росії на території України фестиваль "Місто Мрії" не проводився у 2020—2023 роках.