18-ий міжнародний фестиваль Docudays UA пройде онлайн 26.03 — 04.04

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відбудеться з 26 березня до 4 квітня повністю в онлайн-форматі на платформі Docuspace. Подія проходитиме увісімнадцяте, і другий рік поспіль — онлайн. Про це інформує сайт фестивалю.

Нещодавно Комісія з надзвичайних ситуацій Києва ухвалила рішення про суворий карантин, що триватиме з 19 березня до 9 квітня. Відповідно, і події, заплановані на цей період, повинні або відбутися онлайн, або бути перенесені. Організатори вирішили провести 18-ий міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA онлайн. Знову — на платформі Docuspace. Транслюватимуться церемонії відкриття і закриття, фільми, яких, до слова, буде понад 80, Q&A із режисерами, онлайн-виставки та правозахисні дискусії. Про відмінності від минулорічного фестивалю дізнавайтеся на сайті Docudays UA або з прес-релізу на Prostir.ua

Цьогоріч на головній афіші фестивалю — Санітар, який прийшов розповісти дідові й бабі правила самоізоляції — основної прикмети часів пандемії. Санітар стає героєм казки, бо люди завжди перетворюють на казки досвід, який не можуть логічно пояснити. У 2021 році організатори фестивалю запросили до співпраці над айдентикою і фестивальним роликом Анатолія Сурму — автора мультфільмів із смт Теофіполь Хмельницької області. 

18-ий Docudays UA відбувається за підтримки Посольства Швеції в Україні, Українського культурного фонду та Державного агентства України з питань кіно.